شرمولة او صلصة السمك
"شرمولة" هي كل مزيج من الثوابل المخلوطة مع بعضها لتكوِّن صلصة نغمر فيها ما نشاء من لحوم واسماك لكي تتشربها لحومها وتطفي مذاقا لذيدا.والشرمولة انواع عدة ...فهناك الخاصة باللحوم الحمراء و البيضاء وكذلك السمك و المشاوي وتتنوع بين الحار والحلو.
و شرمولة السمك عامة تقتصر على:
ثوم - كمون - فلفل احمر- فلفل اسود - زنجبيل- كركم ـ عصير ليمون حامض- زيت زيتون - كزبرة و بقدونس - فلفل اسود وملح .اما هريسة ( معجون فلفل حارـ شطة) والخل الابيض و القليل من الطماطم المصبرة والملون الغدائي فهي ثوابل ثانوية واختيارية.